Çalıştığımız halde cebimize giren paranın yetersiz olması ve günlük ihtiyaçların katlanarak artması birçoğumuzu alternatif kazanç aramaya mecbur bırakıyor. Burada kaleme aldığımız internetten para kazanma yolları işinize yarayabilir. Hatta öğrenmeye hevesli bir yapınız varsa, para kazanmanız kaçınılmaz.
İnternetten nasıl para kazanılır?
Reklam ya da pazarlama odaklı gerçek internetten para kazanma yollarına başvurmak atılması gereken ilk adımdır. Bu açıdan son derece şanslısınız. Seçenek bol ve bunların arasından mutlaka size uygun bir internetten para kazanma sistemi çıkacaktır.
Şimdi, internetten nasıl para kazanılır, maddeler halinde açıklamaya çalışalım;
1. Blog yazarak para kazanmak
Büyük bir keyifle yaptığım ve ısrarla tavsiye ettiğim blog yazarlığı, bu dönemde en iyi bireysel internet girişimleri arasında gösteriliyor. İşine sahip çıkan bir blog yazarı tek başına gösterdiği çabayla aylık 15 bin TL’den daha yüksek kazanç elde edebiliyor. Üstelik Türkiye şartlarında bile bu rakama ulaşan binlerce uzman blog yazarı var. Burada kullandığım uzman kelimesi kafanıza soru işareti düşürmesin. Bu alanda uzmanlaşıp blog yazarak para kazanmak için tahsil şart değil. Bugün alanında uzman olan pek çok blog yazarının sadece bir kaç yıl öncesine kadar internetten para kazanma yolları hakkında en ufak bir teorisi bile yoktu. Evet, bunu net bir şekilde söylüyorum, çünkü bizzat yaşadım. Biraz merak bile bazen insanları farklı alanlara çekmeye yetiyor. Burada maddeler halinde yazacağım tüm yöntemler daha önce her ayrıntısı ile kaleme alındığı için sadece özet geçiyorum.
2. Satış ortaklığı ile para kazanmak
Hiçbir internetten para kazanma yöntemi satış ortaklığı kadar esnek bir yapıya sahip değildir. Ayrıca hedef kitleye ulaşan her satış ortağı ufak bir servet kazanma şansına sahiptir. Tek yapmanız gereken komisyon karşılığında sizinle hiç alakası olmayan ürünleri hedef kitleye tanıtmak. Bunun karşılığında ürün sahipleri size her satıştan belli bir pay veriyor. Ücretli reklam yaparak çok hızlı para kazanabilir veya blog, sosyal medya gibi alanları etkili biçimde kullanarak sermayesiz internetten para kazanabilirsiniz. Satış ortakları açısından bakarsak; yüksel kazanç, esnek çalışma saatleri ve sermayesiz kazanç gibi büyük avantajlara sahip harika bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca blog yazarlığı ile entegre bir biçimde yapıldığında ortaya çok güçlü bir sistem çıkıyor. Blog üzerinden tanıtım faaliyetleri yapıldığında reklam giderleri tamamen ortadan kalkıyor ve elde edilen komisyon %100 satış ortaklarına kalıyor. Burada zor olan kısım şu; oldukça sert rakipler ile aynı mücadele içine girecek olmanız. Böylesine kazançlı bir sektörde tabii ki sert rakipler olması son derece normaldir. Bunu göze alacak cesareti olmayan bireyler daha az ile yetinmeye devam edebilir.
3. Anket doldurarak para kazanmak
En azından bir yerden başlamak isteyenlere çok uygun olan anket doldurarak para kazanmak, cep harçlığı çıkarmak için iyi bir fikir olabilir. Anket siteleri sizi paraya boğacak kadar deli değiller, ancak sizi kendileri ile çalışmaya teşvik etmek için ödüller teklif ediyorlar. Burada kilit nokta çok sayıda firmaya kayıt olmaktır. Her bir firma size ayda 50 TL ödeme yapsa ve 7-8 tane firma ile devamlı iletişim halinde olsanız, aylık 300-400 TL hiç fena sayılmaz. Birlikte çalıştıkları insanları ödeme konusunda üzmeyen saygın şirketleri sizin için burada bir araya topladık. Eğer internetten para kazanmaya bu şekilde bir başlangıç yapmak istiyorsanız, paylaştığımız listede bulunan anket şirketlerine üye olmanız lazım. Tekrar vurgulamak istiyorum, burada amaç geçinecek kadar değil, eğlenecek kadar para kazanmaktır. Daha fazlasını bekleyen arkadaşlar, sert rakiplere karşı satış ortaklığı veya blog yazarlığı yapmalı ve son derece azimli olmalıdır. Daha önce birçok kez söylemiş olsam da tekrar etmek istiyorum; sanal ortamda kolay para yok. Aksini savunan umut tacirleri sizin cebinizden tırtıkladıkları paraları yemekle meşgul.
4. Youtube’dan para kazanmak
Yapacağınız özgün video paylaşımları sayesinde Youtube’dan para kazanma fırsatına sahipsiniz. Nasıl bir girişim olduğu ve ne tür faaliyetler ile kazanç elde edileceğini burada açıkladım. Özen göstermeniz gereken konular; videolar %100 özgün olmalı, telif haklarına-topluma saygılı olmalı ve en önemlisi ilginç ya da doyurucu bilgiler içermeli ki insanlar paylaştığınız yayınlara ilgi göstersin. Evet, fikir yürütmek kolay, aranızda ben istesem hemen fenomen olurum diyenler bile vardır, ancak iş uygulamaya gelince çoğu zaman işler sarpa sarıyor. Aslında bu işten azda olsa para kazanan Türk yayıncılar var, fakat bizim amacımız tatmin edici kazançlar elde etmek. Sadece bu işi yürütmek için ekip kuran ve profesyonel olarak düzenli video yayınlayan onlarca kanal açıldı. Bunların büyük kısmı yurt dışından yayın yapan İngilizce kanalları örnek alarak Youtube’dan para kazanmaya çalışıyor. Bu tür para kazanma yöntemlerinde insanların eğilimlerini daha önceden tahmin etme lüksüne sahip olduğunuz için elinizde büyük bir koz olduğunu unutmayın. Aynı mantığa hizmet eden binlerce kanalı taklit etmek yerine, özgün bir proje yaratmak için çabalayın.
5. Facebook’tan para kazanmak
Popüler sosyal siteler insanların istilasına maruz kaldığı sürece her zaman internetten para kazanmaya elverişlidir. Facebook fan sayfaları insanları bir araya getirmek için ideal alanlardır. Ayrıca satış ortakları hedef kitle odaklı fan sayfaları açarak bu alanı çok daha verimli olarak kullanabiliyor. Sayısal açıdan tatmin edici beğeni almış olan fan sayfaları, satış ortaklığı amaçlı kullanılabileceği gibi forumlar aracılığı ile satışa çıkarılabilir. Bu sizin Facebook’tan para kazanma fikrine bakış açınıza bağlıdır. Popüler bir fan sayfası bir nevi nakit para demektir. Elinizin altında bedava olmasına rağmen böyle etkili bir reklam fırsatı varken zaten her şekilde bunu paraya çevirmeniz mümkün. Burada tüm enerjinizi vermeniz gereken yegane etken, popülariteyi yakalamak olmalı.
6. Makale yazarak para kazanmak
Bu işte uzman olan editörler 1.000 kelimelik profesyonel bir makale yazmak için 75-100 TL bedel istiyor. Ayrıca pek çok forum sitesinde 1.000 kelimelik bir makale için 15-20 TL talep eden ucuz makale yazarları bulmanız mümkün. Arada ücret açısından çok uçuk bir fark olmasına rağmen profesyonel makale yazarlarına olan talep daha fazladır. Maalesef herkes kaliteli makale yazamıyor. Buna defalarca şahit olduğum için ben 20 TL karşılığında baştan savma yazılmış makale satın almak yerine, 75 TL ödemeyi göze alıyorum. Eğer makale yazarak para kazanma fikri size cazip geldiyse bu işi gelişi güzel yapmak yerine, profesyonel boyuta taşımaya çalışmalısınız. Böylece kısa sürede bilindik, güvenilir, hatta uzman bir makale editörü olarak marka olacağınız için çok daha az çabayla daha fazla para kazanırsınız. Eğer bu işi uzman olarak yapabilecek kabiliyete sahipseniz, hiçbir zaman ucuz olmayın. Çünkü bu alanda sadece kaliteli hizmet veren kişiler tutuluyor.
0 Yorumlar